0481 - 371352 (SPOED: TOETS 1)

Maatregelen in huisartspraktijken

door | apr 6, 2020

In verband met het coronavirus zijn er maatregelen genomen in alle huisartspraktijken.

Voor alle klachten geldt dat wij u willen vragen vooraf telefonisch contact op te nemen met de huisartsenpraktijk, dus ook als u klachten heeft van algemene aard. Dit i.v.m. besmettingsgevaar.

Aan de ene kant willen we er alles aan doen om zoveel mogelijk de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Dat betekent dat we waar mogelijk dingen telefonisch of per e-consult/MGN af handelen, zoveel mogelijk afstand houden in de praktijk en zorg die nog enkele weken kan wachten laten wachten.

Aan de andere kant kunnen sommige dingen niet uitgesteld worden. Bijvoorbeeld klachten die plotseling zijn ontstaan of verergeren. Is dit het geval of als u twijfelt of klachten nog enkele weken kunnen wachten: Belt u ons dan voor overleg. Als het nodig is wordt u gezien en anders zoeken we samen met u naar een passende oplossing.

We vragen u om herhaalrecepten in te spreken of aan te vragen via MGN en geen lege doosjes bij ons in te leveren. Urines kunnen in het betreffende bakje op de balie neergezet worden voorzien van geboortedatum, naam en telefoonnummer. Bloedprikken, andere aanvullende onderzoeken en verwijzingen gebeuren alleen op strikte indicatie.

 

Blijf thuis bij klachten:

Verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden).

  • hoeft bij deze klachten niet getest te worden.
  • Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft.
  • Bel de huisarts als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt.

 

Bent u ouder dan 70, of heeft u een chronische ziekte? 

Neem contact op met uw huisarts of huisartsenpost als u:

  • koorts heeft (meer dan 38 graden)
  • en hoest of moeilijk ademt.

Bij een zwakke gezondheid heeft u meer kans om erg ziek te worden of te overlijden bij corona. De nieuwe informatie en de keuzehulp op Thuisarts helpen u na te denken over uw wensen.
Heeft u vragen hierover? Wilt u hier verder over praten? Neem dan contact met ons op. Net als anders kunnen we dan samen met u kijken wat voor u, in deze situatie, de juiste zorg is.

Het zijn bijzondere tijden en de huisartspraktijk werkt ineens op een heel andere manier. Laten we elkaar helpen en met elkaar in gesprek blijven. Zodat we u ook in deze tijd de best mogelijke zorg kunnen geven.

Voor aanvullende informatie verwijzen wij u naar RIVM.nl en thuisarts.nl